EevaSinerjoki Järjen käyttö sallittu

Kaikki blogit puheenaiheesta Elämäntapa

Kesä!

Kesä on meillä taas ja vihreän luonnon huuma. Ei haittaa mopopoikien pärinät metsäteillä, kyllä sekaan mahtuu. Koira juoksee kuono maata viiltäen ja minä perässä nenää niiskuttaen. Pieni allergianuha ei estä metsän tuoksuista hullaantumista.

Tämän kesän alku on minulle niin mones kymmenes, että pitäisi minun jo tietää, mutta ihmeeltä tämä jälleen tuntuu. Tai oikeastaan: nyt se vasta ihmeeltä tuntuukin! Huomaan yllättäen ihmetteleväni uuden kesän ihmeellisyyttä aivan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Kymppitonnin palkka ei riitä elämiseen?

Uudenlainen köyhyys on todettu, eli kymmenentuhannen euron bruttopalkan saaneet joutuvat turvautumaan talousasiantuntijan apuun.

Normaalipalkkaiselle ja työttömälle tämä kuulostaa uskomattomalta. Verojen jälkeen jää tuollaisesta palkasta käteen 5000 euroa, ja sen olettaisi riittävän, vaikka puoliso olisi kotona.

Mietitäänpä hetki. Isopalkkainen johtaja, vaimo kotona kolmen lapsen kanssa. Johtajalla on iso omakotitalo (sähkölämmitteinen kaikilla herkuilla ja sähkövempaimilla), merenrantahuvila ja pari autoa. Mahdollisesti vene ja peräkärry.

Julkaise syötteitä